Scroll to top
Βάρη
Αρτέμιδος 9 & Τριπτολέμου,
210 89 73 123
Λαγονήσι
Λ. Καλυβίων 148 & Γ.Παπανδρέου
22910 25553
Ανάβυσσος
Λ. Αναβύσσου - Σαρωνίδας 5
22910 40633

Webinar: «Ψυχική Υγεία και Διατροφή»

Σάββατο 24 Απριλίου
Γονείς: 13:30 – 15:30
Μαθητές: 14:30 – 16:30

Το Επί Κέντρο Επιτυχίας σας προσκαλεί στη Διαδικτυακή Εκδήλωση «Ψυχική Υγεία και Διατροφή» το Σάββατο 24 Απριλίου:

13:30 – 14:30 για γονείς:
«Πώς στηρίζω τα παιδιά μου εν μέσω COVID19 και εξετάσεων» 

Εισηγήτρια: Ελένη Λιβανίου (Ph.D), Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος 

14:30 – 15:30 για γονείς και μαθητές:
«Ψυχική Υγεία και Διατροφή» 
Εισηγήτριες: Χριστίνα Ζουρνά (MSc), Ψυχολόγος | Χριστίνα Καραχοτζίτη (MSc), Διατροφολόγος 
Η σύνδεση μεταξύ συναισθημάτων και διατροφής είναι εξαιρετικά ισχυρή, καθώς η συναισθηματική μας κατάσταση επηρεάζει και ταυτόχρονα επηρεάζεται από τη διατροφή μας. Θέματα που θα αναλυθούν:

  • Γνωρίζετε ότι υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν τη διάθεσή μας;
  • Γνωρίζετε πώς η συναισθηματική μας κατάσταση επηρεάζει την πρόσληψη τροφής;
  • Πώς λειτουργεί η συναισθηματική πείνα και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;
  • Συμβουλές για τη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας
  • Συμβουλές διατροφής για την περίοδο των εξετάσεων και για ένα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

15:30 – 16:30 για μαθητές:

«Πώς βιώνω την εφηβεία εν μέσω COVID19 και εξετάσεων» 
Εισηγήτρια: Ελένη Λιβανίου (Ph.D), Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το webinar μέσω Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/88955412300?pwd=T0sybG1tVGlFeVNVWXl4bmZpL2J6UT09
Meeting ID: 889 5541 2300  Passcode: 1234 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΩΝ

Ελένη Λιβανίου (PhD),  Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος:

Σπούδασε στο Ολοκλήρωσε Brighton University με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες, στα δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα καθώς και στα προβλήματα συμπεριφοράς στο χώρο του κανονικού σχολείου. Κάτοχος Master και Ph.D. στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας από το Sussex University. Το ερευνητικό της έργο είναι πάνω στο σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΕΠΥ), τη Δυσλεξία και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Μέχρι το 2002 δίδασκε σε έκτακτα προγράμματα του Sussex University και από το 2008 ως το 2014 συνεργάστηκε με το Nottingham Trent University σαν εξωτερικός συνεργάτης του προγράμματος Master in Inclusive Education. Είναι πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας και μέλος της European Dyslexia Association. Από το 1995 είναι υπεύθυνη του τμήματος Μαθησιακών Δυσκολιών της Ειδικής Διαγνωστικής, Θεραπευτικής και Ερευνητικής Μονάδας “Σπύρος Δοξιάδης”. Οι κύριες ασχολίες της είναι η διάγνωση των Μαθησιακών Δυσκολιών (Μ.Δ.) στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, η συμβουλευτική γονέων και εφήβων, η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παρακολούθηση τάξεων σε σχολεία, η επιμόρφωση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στον κρατικό και ιδιωτικό χώρο και η έρευνα. Έχει αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό και διδακτικό έργο, συνεργαζόμενη με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδικά Χωριά SOS, ΠΕΚΑΔΕ, Υπ. Παιδείας Κύπρου, International Open University Press, κ.ά.). Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια.

Έχει εκδώσει 3 βιβλία:

  1. 1994 – ‘Η Δυσλεξία με απλά λόγια’
  2. 2003 – Επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου ‘Ζώντας με τη διάσπαση’ των E.M. Hallowell & J.J. Ratey,  ‘Driven to Distraction’
  3. 2004 – ‘Μαθησιακές Δυσκολίες και Προβλήματα Συμπεριφοράς στην κανονική  Τάξη’

 

Χριστίνα Ζουρνά (MSc), Ψυχολόγος:

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα «Ψυχολογίας» και διαθέτει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Συνέχισε την ειδίκευσή της στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας στα πλαίσια μεταπτυχιακών σπουδών. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε για τέσσερα χρόνια στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου, καθώς και στη θεραπευτική αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο Αιγινήτειο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ).

Είναι επιστημονική συνεργάτης στη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Εργάζεται ως Ψυχολόγος στην εταιρία Hr. Psychology-Today όπου διαμορφώνει και εισηγείται σεμινάρια. Επιπλέον είναι Σύμβουλος – Ψυχολόγος στην 24ωρη Τηλεφωνική Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης και παρέχει ατομικές συνεδρίες σε εφήβους και ενήλικες.

 

Χριστίνα Καραχοτζίτη (MSc), Διαιτολόγος – Διατροφολόγος:

Σπούδασε στο ΤΕΙ Κρήτης στο τμήμα «Διατροφής και Διαιτολογίας». Στη συνέχεια προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές με τίτλο «Συμβουλευτική Ασθενών» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  και «Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Διετέλεσε την πρακτική της άσκηση στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση της θρεπτικής κατάστασης τόσο των νοσηλευόμενων όσο και των εξωτερικών ασθενών καθώς και  για τον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής. Επιπλέον στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης υπήρξε βοηθός συντονιστή για την παρασκευή και διάθεση γευμάτων στους Νοσηλευόμενους ασθενείς καθώς και στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Τέλος συνέχισε να εργάζεται εκεί για 12 μήνες επιπλέον ως Εξωτερικός Συνεργάτης.

Παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες, ερχόμενη σε επικοινωνία με τον κόσμο και στοχεύοντας στην τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών. Εργάζεται ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στην εταιρεία Hr. Psychology – Today, όπου διαμορφώνει και συντονίζει σεμινάρια και είναι Σύμβουλος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στην Τηλεφωνική Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης.

Author avatar
epi
https://epi.edu.gr

Post a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *